Veelgestelde vragen

"Is de prijs inclusief het bewerken van alle foto's?"

Ja en Nee

De mooiste look en het juiste gevoel kan alleen worden bereikt door de foto op de juiste manier te nemen. Ook als trouwfotograaf neem ik daarom de journalistieke code trouw in acht. Door middel van fijnafstellingen op mijn 'digitale negatieven' zorg ik dat de fotoserie als geheel mooi en gelijk zal zijn van kleur en belichting. Het echte bewerken, oftewel het manipuleren van beeld doe ik nooit. Voor het bereiken van die mooie dromerige look gebruik ik unieke, kostbare lenzen die ik evenals mooie lichtinvallen en de juiste composities zorgvuldig kies. Dit effect kan in photoshop nooit worden evenaard. Daarom richt ik mij er in de eerste plaats op goede fotografie te maken, hetgeen immers maar één keer kan worden gedaan.

"Kunnen wij ook video opnamen laten maken?"

Ja!

Het is allereerst goed om je er van bewust te zijn dat het inhuren van een videograaf van invloed kan zijn op het maken van fotografie. In plaats van één persoon, begeven zich nu immers twee personen in dezelfde ruimte die een registratie maken. Denk je bijvoorbeeld eens in dat jullie een fotograaf hebben ingehuurd die rustig is in zijn aanwezigheid, op de achtergrond blijft maar dat een videograaf die wat meer dramatische shots aan het maken is en daarvoor veel dichterbij komt. Het is daarom belangrijk dat een videograaf en fotograaf van te voren hun samenwerking goed af kunnen stemmen, en elkaar de ruimte gunnen.

"Kunnen wij bij jou ook voor een trouwreportage in het buitenland terecht?"

Ja!

Ook voor trouwreportages in het buitenland kun je bij mij terecht. Voor bruiloften over de grens ben ik al in Turkije, België en Engeland geweest, ook heb ik een Russische en een Hindoestaanse bruiloft gefotografeerd in eigen land. Ik ben makkelijk en easy going. Vraag tijdens een vrijblijvend gesprek naar de voorwaarden.

"Wat kan ik het beste dragen tijdens een fotoshoot?"

 

Mijn foto's zijn meetal rustig van karakter en de natuur is een thema dat ik veelvuldig naar voren laat komen. Het klinkt misschien als een cliché, maar trek gewoon iets aan waar jij je prettig in voelt, en kijk vooral naar wat de natuur doet! Neem je bijvoorbeeld bruine kleding, een kleur die ik veelal met de herfst associeer dan krijg je al snel een warme sfeer, met soms een mooi melancholisch tintje. Om datzelfde gevoel van warmte te bereiken kun je bijvoorbeeld ook een dikke wollen trui aantrekken met een grof gestoken structuur. Wit is een kleur die meestal vrolijk over komt, maar snel te druk is in mijn foto's. Dingen die ik af kan raden zijn, kleding met opdrukken, prominente patronen met veel rechte lijnen of sterk verzadigde kleuren buiten het bloei seizoen. Voorafgaand aan een fotosshoot overleggen we natuurlijk wat jij draagt.

"Kun je...?"

Ja!

Ik sta altijd open voor suggesties, en kan mij aanpassen waar dat moet. De klant is namelijk koning bij mij. Het klinkt echt als een cliché, maar geen bruiloft is hetzelfde. Bijzondere eisen zijn mij niet vreemd, schroom je dus vooral niet om te vragen...