Over Mij

Als jij je nou af vraagt wie die man toch is die achter de camera staat.. dat ben ik, Herre Vermeer. Al van jongs af aan ben ik bezig met van alles dat visueel is. Sinds mijn kindertijd teken en schilder ik. Op iets latere leeftijd ben ik mij ook in andere disciplines gaan verdiepen, zoals grafische vormgeving, beeldhouwen en ruimtelijk ontwerpen. Uiteindelijk is de fotografie mijn favoriete medium geworden. Fotografie is voor mij het meest directe medium om uiting te geven aan mijn interesse in mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste onderwerpen die ik als fotograaf benader mensgericht zijn.

In 2009 heb ik in Utrecht mijn eigen bedrijf opgericht, Herre Vermeer Fotografie. Naast de thema's 'Lifestyle, trouwfotografie en portretten' profileer ik mij ook binnen de zakelijke en evenementen branche (zie hiervoor: www.herrevermeer.nl). En daarnaast op videoproducties binnen de culturele branche, met name eindfilms, journalistieke items en Meercamera Registraties.

Voor zover fotografie mijn beroep is, heb ik daarnaast ook mijn passies en dingen die ik onderneem in mijn vrije tijd. Ik koester de ambitie om meer met televisie en met name documentaire te gaan doen. Ik ben een groot liefhebber van veel dingen die met kunst en cultuur te maken hebben, en zie de schilderkunst (met name uit Romantische periode) en werk van andere fotografen als een grote inspiratiebron. Mijn interesses beperken zich niet alleen tot het visuele. Ik ben namelijk ook een groot liefhebber van uiteenlopende stijlen van muziek. Zij die met enige regelmaat Utrechtse podia bezoeken zullen mij vast wel eens in het wild tegengekomen zijn. Zoals vele professionals met een creatief beroep heb ik ook mijn uitlaatklep nodig, die ik vind in de vorm van het vliegen met (model) vliegtuigen. Dit geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid.